Osobni razvoj

Nitko nas ne spriječava da danas napravimo ono zbog čega uistinu vrijedi živjeti!

Nitko nas ne spriječava da danas napravimo ono zbog čega uistinu vrijedi živjeti.

Nitko nas ne spriječava da zauzmemo svoj stav i odupremo se tiraniji mase koja nam uvijek nameće ono što moramo misliti, govoriti i činiti. Nitko nas ne spriječava da započnemo braniti svoje snove i ići prema njima. A opet se znamo požaliti da je ovaj svijet grozan, da je život nepravedan, i da je živjeti prava muka.

Ne spriječava nas nitko da se zauzmemo za one koje volimo i da zajednički s njima učinimo ovaj život ljepšim i sebi i njima. Da provodimo vrijeme skupa, da nazovemo te drage osobe ukoliko su daleko i popričamo s njima. Da one koje su nam blizu izvedemo vani, prošetamo prirodom, popričamo, popijemo kakav napitak i uživamo u životu. Ne spriječava nas nitko da im kažemo da ih volimo i da nam je s njima lijepo živjeti.

Nitko nas ne spriječava da danas napravimo ono što volimo, ono što smo oduvijek željeli napraviti. Ne spriječava nas nitko da se odmaknemo od negativnih ljudi i situacija, i da uživamo u ovim malim radostima koje nam život pruža. Nitko nas ne spriječava da se zahvalimo osobama koje su naš život učinile ovim što on jest, da zagrlimo one kojima taj zagrljaj znači i da sami izvučemo blagodati iz tog međusobnog zagrljaja.

Ne spriječava nas nitko da odvojimo vrijeme za sebe i uživamo u sitnicama koje nam raduju dušu, u lijepoj knjizi, glazbi ili filmu i da se prepustimo mašti i uplovimo u jedan sasvim drugačiji svijet. To je ono što nazivamo život, to je smisao života. Nemojmo samo čekati da naše vrijeme prođe pa da počnemo razmišljati o tim stvarima i žaliti što ih nismo prije učinili. Sada je pravo vrijeme jer nas nitko u tome ne spriječava.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

45 − 44 =

Back to top button
Close
Close