Osobni razvoj

Niste tu da se bojite straha, već da rastete zajedno s njime!

Niste tu da se bojite straha, već da rastete zajedno s njime.

Jer put prema naprijed ne vodi nikud ako ga ne prati strah, strah je znak da izlazite iz svoje zone ugode, da ulazite u nešto novo i nepoznato, da se suočavate s izazovima s kojima se nikada niste suočavali i znak da sazrijevate i rastete postajući spremni za jednu novu životnu zbilju. Ukoliko nema straha, to je sigurni znak da se ništa novo i izazovno ne događa u vašem životu.

Niste tu da se bojite straha, već da rastete zajedno s njime. To je znak da na probleme počinjete pozitivno gledati, da se imate hrabrosti nasmijati se sami sebi usprkos promašajima koji se događaju. To je znak da ne govorite više da situacija nije pod vašom kontrolom već se pitate što ste spremni učiniti da biste stvorili situaciju koju želite. Strah nije sudbina, sudbina postaje onda kada pristajete na njega i kažete da nema druge opcije.

Niste tu da se bojite straha, već da rastete zajedno s njime. Tu ste da se usredotočite na svoju budućnost a ne da zbog njega umaknete u svoju prošlost. Tu ste da sami sebi odvratite pozornost nečim što želite a ne nečim čega se bojite.  Kada mu se jednom suprostavite bit ćete ponosni na sebe, ponosni što ste svladali svoga najvećeg unutarnjeg neprijatelja koji iskorištava vašu energiju ne ostavljajući ništa iza sebe.

Niste tu da se bojite straha, već da rastete zajedno s njime. Tu ste da svoj mentalni prostor očistite od koncepata koji vam ništa ne donose. Tu ste da napravite prvi korak pa da onda mislite zašto vas on uvijek napada kada se nešto spremate učinti. Budite jači od straha, budite spremni sve ono što dolazi iz vašeg uma staviti na stranu da biste u prvi prizor stavili svoje snove. Tada će strah izgubiti svaku bitku, a vaši je snovi dobiti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − 13 =

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close