Osobni razvoj

Koliko možeš izdržati – to je temeljno pitanje u životu!

Koliko možeš izdržati – to je temeljno pitanje u životu.

Temeljno je, jer od njega ovisi koliko daleko ćeš stići i gdje ćeš se povući. Od toga pitanja ovisi u koga ćeš položiti svoje povjerenje a od koga ćeš se kada doživiš prvu povredu samo okrenuti i otići. Pitanje je to kako ćeš gledati na prepreke u životu, hoćeš li im se smijati, gledati ih kao neke izazove ili ćeš u njima promatrati katastrofu svoga života koja te udaljila od cilja kojega želiš postići.

Koliko možeš izdržati – to je temeljno pitanje u životu. Temeljno je jer od toga pitanja ovisi koje ćeš snove ostvariti, a od kojih ćeš odustati. Koliko ćeš svoje ruke ugrijati i koliko ćeš žuljeva na njima skupiti, koliko će se znoja sa tebe slijevati ili ćeš samo staviti ruke u džep i reći da je to što želiš postići nemoguće. Od toga ovisi koliko ćeš udaraca pretrpjeti, koliko ćeš krvi i suza proliti da bi uspio u svojoj viziji budućnosti.

Koliko možeš izdržati – to je temeljno pitanje u životu. Temeljno je jer od njega ovisi hoćeš li na neke stvari gledati kao na velike prepreke izvana ili kao na manjak motivacije unutar sebe. O tom pitanju ovisu kakve ćeš ljude pustiti u svoju blizinu, hoće li to biti negativni i toksični ljudi koji neprestano nešto prigovaraju i koji ničim nisu zadovoljni ili ćeš se okružiti onim pozitivnim ljudima koji se uvijek bore i koji nikada ne odustaju od svojih ciljeva.

Koliko možeš izdržati – to je temeljno pitanje u životu. Jer od toga pitanja ovisi koliko ćeš raditi na sebi, kako ćeš gledati na današnji dan, hoćeš li poštovati sebe ili ćeš biti sam sebi neprijatelj. Od toga pitanja ovisi koliko ćeš cijeniti i prepoznavati svoju vrijednost, njegovati je i razvijati se ili ćeš se u svakoj poteškoći povući iza svoja četiri zida i kukati da je život težak. Na tebi je da odlučiš puno toga ali dobro razmisli o odluci koliko možeš izdržati. O toj odluci ti sve u životu ovisi.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 5 = 1

Back to top button
Close
Close