Osobni razvoj

Osjećaji nisu znak naše slabosti, oni su put naše jakosti!

Osjećaji nisu znak naše slabosti, oni su put naše jakosti.

Osjećaji nisu razlog naših opravdanja zašto smo donijeli lošije izbore u životu, zašto smo nekoga povrijedili, zašto smo dopustili da slabiji dio nas upravlja onim boljim. Osjećaji nisu razlog zašto nismo podigli razinu u životu i zašto su nam standardi ostali isti. Osjećaji nisu razlog da nam strah zakoči sve vizije i snove već da shvatimo koliko smo kao osobe duboke i koliku odgovornost imamo.

Osjećaji nisu razlog zašto nekada izgledamo tako izgubljeni i neprepoznatljvi, nepoznanice sami sebi,  već su tu da otkrijemo onaj svoj „zašto“ u životu. Zašto živimo, zašto nešto radimo, zašto nas privlači određana stvarnost i zašto se želimo razvijati. Koji smisao vidimo u tome i kako taj smisao želimo učiniti stvarnim i opipljivim u našem životu. Osjećaji nisu razlog da kažemo da smo pesimisti već da shvatimo da s pesimizmom samo mi gubimo.

Osjećaji nisu znak naše slabosti, osjećaji su naša potreba da uložimo dodatan napor u vlastiti razvoj, oni su opomena našeg unutarnjeg glasa da se slijepo ne držimo svoje prošlosti i da je leća kroz koju promatramo svijet važnija od tog samog svijeta jer ona određuje kako ćemo ogređene događaje gledati i tumačiti. Osjećaji su tu da osjetimo čaroliju malih stvari, one koje razumom ne smatramo velikima, a za srce su jako važne.

Osjećaji su tu da postavimo prava pitanja i dobijemo odgovore koji nam trebaju, da osjetimo iskustvo pustolovine koju nazivamo životom i da učimo na svojim pogreškama. Osjećaji su oni koji nam mogu i trebaju stvoriti savršene trenutke i zato nikada protiv njih ne smijemo nastupati potiskivanjem i gušenjem već prihvaćanjem i razumijevanjem. Osjećaji su naša najdublja motivacija kao i poluga kojom možemo mijenjati svoj i tuđi svijet.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 + 1 =

Back to top button
Close
Close