Osobni razvoj

U svakom čovjeku možeš vidjeti svoj odraz!

U svakom čovjeku možeš vidjeti svoj odraz.

Odraz onoga što želiš, čega se bojiš, što bi želio biti, kakav ne bi smio biti. I gledajući tako u drugoga učiš o sebi, učiš o onome što ne vidiš na sebi, što promiče tvojim razmišljanjima, s čime se bojiš uhvatiti u koštac,  što bi najradije da ne postoji, što bi želio postati da nisi preplašen i da ne sumnjaš u sebe, sve ono što bi ispravio da imaš malo više odvažnosti i hrabrosti.

U svakom čovjeku možeš vidjeti svoj odraz. Možeš vidjeti odraz svoje prošlosti, preslik svojih nekadašnjih nadanja i razmišljanja koja si nekoć imao, obujam svojih vizija kakvima vidiš svoju budućnost, neizvjesnost u potrazi na najboljom sutrašnjicom. Možeš vidjeti svijet iz drugoga kuta i shvatiti da jednaki takvi pogled možeš imati i ti ako prohodaš u njegovim cipelama i uđeš u njegovu životnu priču.

U svakom čovjeku možeš vidjeti svoj odraz. Vidiš ono što možeš mijenjati na sebi, vidiš neku bolju ili lošiju verziju sebe ali ne vidiš nekog drugog i drugačijeg čovjeka. Vidiš nešto s čime se ne možeš nositi, nešto što te živcira, vidiš nešto što obožavaš i u što si zaljubljen, vidiš ideje koje imaš i u svojoj glavi pa se pitaš kako su završile u njegovoj. Vidiš sebe koji će uskoro biti kada prihvatiš načela i vrijednosti koje je on prihvatio.

U svakom čovjeku možeš vidjeti svoj odraz. Samo trebaš biti dovoljno strpljiv i vidjet ćeš da će sve ono što si ti bio, trenutno jesi i možeš biti, isplivati u drugome. Ne osuđuju, ne zamjeraj, ne kritiziraj već samo uči, uči kako bi ti postao najbolja verzija sebe i kako bi shvatio da te ne može naljutiti nešto što već nije u tebi, niti te može oduševiti nešto što već nije u tebi. Sve ti to govori samo jedno, a to je da u svakom čovjeku možeš vidjeti svoj odraz.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

25 − = 21

Back to top button
Close
Close