Osobni razvoj

3 načina kako se nositi sa povredama

Pronađite nekoga tko će se prema vama odnositi s poštovanjem

Pronađite nekoga tko će se prema vama odnositi s poštovanjem, nekoga tko neće samo razmišljati o bodovima koje uz vas stječe, ugledu kojega mu pritom povećavate, neće vas promatrati kao neki objekt ili lovinu već će doista uživati u vašoj blizini, biti zahvalan za nju i pokazati koliko vas cijeni.  Nađite nekoga s kime će vam svaki dan biti kao praznik za dušu, u kojoj će svaki vaš zajednički trenutak biti takvo bogatstvo da za njega ne biste dali ništa u životu.

Unutarnji dijalog usmjerite u pozitivnom pravcu

Preispitajte jednom kako razgovarate sa sobom. Suprotstavljate li se svojim negativnim mislima? Razmišljate li svakoga dana o svojim starim povredama, pa se kasnije čudite zašto vam ništa u životu ne ide. Počnite više nadzirati svoj unutarnji dijalog! Počnite razmišljati što ćete u mislima sebi reći! Usmjerenost na budućnost i mogućnost izbora daje vam snagu da budete jači od svojih trenutnih povreda. Pripremajte se za pozitivan razgovor sa sobom, ne gledajte sebe kao žrtvu i to će vas inspirirati na pozitivne promjene.

Ne osvećujte se onima koji su vas povrijedili, život je taj koji će se pobrinuti za pravdu

Davno su ljudi rekli da je osveta slast koja možda traje jedan dan, a velikodušnost osjećaj kojem se možeš radovati vječno. Ništa čovjeka toliko ne uzdiže kao njegova sposobnost da podnese trenutnu nepravdu jer je svjestan da život nije priča sa jednim poglavljem koja odmah završava, već priča sa tisuća njih i da ukoliko u ovom trenutnom poglavlju izgleda kao gubitnik, u idućem se već stvari mogu promijeniti. To je prava slast pobjede i unutarnji mir kojega ništa ne može nadomjestiti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 − 7 =

Back to top button
Close
Close