Osobni razvoj

Bez riskiranja nikada ne možemo znati što možemo postati!

Što god u životu želite napraviti morate ući u rizik.

Morate biti spremni da postoji mogućnost da će vas netko povrijediti, ismijati, prevariti ili nešto tako slično. Ako ste spremni na takav scenarij onda je ono što možete dobiti s druge strane velika avantura. No zbog onih loših mogućnosti mnogi će ugušiti onaj svoj unutarnji glas, vratiti se u svoju čahuru, i živjeti život koji kojim neće biti zadovoljni, i u dnu kojeg će uvijek tinjati jedna težnja za boljim i drugačijim životom.

Bez riskiranja ostat ćete bez mnogih životnih lekcija, ostat ćete bez traga iza sebe, traga koji bi nekome mogao pokazati put, a najviše ćete ostat bez vlastitih iskustava da ste negdje mogli biti, nešto vidjeti, čuti i doživjeti. Životne lekcije plod su različitih životnih iskustava i one ostavljaju najdublje pečate na našim životima. Sve ono što smo željeli učiniti a propustili smo, to će se cijeli naš život vrtjeti u beskrajnom krugu kajanja zbog prazne prošlosti.

Bez riskiranja nećete imati ni prave prošlosti, niti bilo kakve budućnosti. Bez riskiranje ćete jako brzo početi ignorirati svoje želje i potrebe, i gledati samo ono što čine drugi. Tada će vam trava koja se nalazi u tuđem dvorištu uvijek izgledati zelenija, a to je zato što nikada niste smogli hrabrosti posijati travu u svoj vlastiti vrt. Bez riskiranje ćete propustiti živjeti jer nećete razumijeti da su život oni mali svakidašnji trenuci koje sami trebate stvoriti.

Bježeći od riskiranja na kraju ćete naučiti podcjenjivati sebe, te nikada nećete moći znati što ste mogli postati. Bježeći od riskiranja nikada nećete imati pravoga razloga za zahvalnost jer nećete imati ništa osim praznog vremena koje ste mogli utrošiti na nekoga ili nešto. Bez riskiranja život će postati ili s jedne strane dosada ili s druge strane briga. Ukoliko krenete u rizik pobjedit ćete i jedno i drugo, i ući u nezaboravnu avantutru nazvanu – vaš život.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 + 4 =

Back to top button
Close
Close