Inspiracija

Čuvaj svoju ranjivu stranu od nepoznatih ljudi!

Čuvaj svoju ranjivu stranu od nepoznatih ljudi, ne izlazi pred njih s onim što te muči, opterećuje, što je dan i noć u tvojim mislima jer nikada ne znaš tko te može iskoristiti.

Čuvaj svoju ranjivu stranu od pogleda znatiželjnika jer ne ulaze u tvoj život da pomognu, ulaze da se malo zabave, da olakšaju svoje breme gledajući u tuđe ili jednostavno zato da prikrate svoje vrijeme zabadajući nos tamo gdje im nije mjesto.

Čuvaj svoju ranjivu stranu pred ljudima koji su tu samo u prolazu. Njima je dovoljno da kažeš: dobro sam, kada te pitaju. Ne pokazuj svoje ožiljke, ne pričaj o prošlosti koja je za tobom jer ima ljudi kojima je suosjećanje posljednja rupa na svirali, kojima je tvoja intima posljednje što bi htjeli zaštititi. Čuvaj svoju ranjivu stranu od osoba koje ne znaju voljeti jer nećeš olakšati dušu, nećeš pronaći mir koji tražiš.

Povjeri svoju ranjivu stranu samo osobama koji su ostale uz tebe kada su svi nestali, osobama koje si već prokušao u teškim trenucima. Povjeri svoju ranjivu stranu samo onima s kojima u šutnji možeš stajati bez da ti je ta šutnja teška, onima koji su te podnosili onda kada nisi mogao podnijeti sebe, onima koji su oduzimali gorčinu iz tebe koju su drugi ostavili, onima koji su te naučili voljeti ponovno onda kada si izgubio svaku vjeru u ljubav.

Povjeri svoju ranjivu stranu samo onima koji su te natjerali da ideš dalje onda kada si želio odustati, onima koji su ti dali komad svoga srca i kome si ti učinio isto. A onima koji su u tvom životu samo iz znatiželje, ili iz nekih drugih razloga poželi sreću ali ne otkrivaj svoje rane, ne pokazuj svoje ožiljke. Njima to ništa ne znači, a tebi je to sve u životu. Čuvaj zato svoju ranjivu stranu od nepoznatih ljudi, u tome je polovica životne sreće.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

48 − 38 =

Back to top button
Close
Close