Inspiracija

Što se tiče planova za budućnost imam samo jedan, pokušati život što više proživjeti u miru!

Što se tiče planova za budućnost imam samo jedan, pokušati život što više proživjeti u miru.

Smanjiti doživljaje da će me neka posebna iskustva učiniti sretnim, manje gledati tko što radi i komentirati tuđe živote. U konačnici ne znam što je u njihovoj pozadini. Ostati jednostavan što je duže moguće. Ako stvari krenu nizbrdo neću su predati već ću vjerovati da je to način na koji život iskušava moje strpljenje i stvara snagu.

Što se tiče planova za budućnost ne treba mi puno planova, važnije mi je da se odučim od žaljenja da je život težak i da su ljudi nepravedni. Takvi su kakvi su – tu ne mogu ništa promijeniti. Naučit ću cijeniti život u malim stvarima radeći to na duge staze, a ne samo na jedan dan. Što se tiče planova za budućnost želio bih ostati uporan i nakon odbijanja, želio bih moći nasmijati se koliko god bilo teško i gledati strahu u oči koliko god zbog njega želio odustati od svega.

Što se tiče planova za budućnost želio bih da nikada ne budem imao vremena za mržnju, ljutnju, bijes ili neke druge negativne osjećaje. Život je previše kratak da bih ga još dodatno skraćivao time. Instinkt za preživljavanje može bolje živjeti od pozitivnosti. Iluzije koje prostruje kroz moj prostor i vrijeme su prolazne a svaka bol ima neki smisao. Kada se počneš osjećati slobodnim onda doista shvatiš da taj osjećaj treba čuvati više od svega drugog na svijetu.

Što se tiče planova za budućnost ostavit ću te refleksije za kasnije, a sada želim uživati u malim svakodnevnim i provjerenim stvarima s ljudima koje volim. Sitnice su to koje ostavljaju duboki trag u srcu. Imam svoj tempo i krenuti ću naprijed malim koracima. Jedini plan mi je taj da odlučujem vjerovati da će budućnost biti bolja od prošlosti, ne zato što će se dogoditi neko čudo, nego zato što ću se sam potruditi postati bolji čovjek.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

60 − = 51

Back to top button
Close
Close