Inspiracija

Jednom kada se prestaneš uspoređivati s drugima sve će biti novo!

Jednom kada se prestaneš uspoređivati s drugima, bit će dan poput svih drugih, a sve će zapravo biti novo.

Možeš taj dan proslaviti i svoje novo rođenje jer ono to doista i jest. Izaći ćeš iz kolone kojom ide masa i krenuti u svom pravcu, shvaćajući koliko je lijepi osjećaj ići za onim što ti srce kaže a ne za onim na što te drugi nagovaraju. Pozdravit ćeš svoja traumatična sjećanja i zaputiti se tada u jednom novom pravcu, ka jednom boljem svijetu.

Shvatit ćeš tada da si stvoren za pravu ljubav a ne neke njene blaže verzije koje nemaju mnogo veze s njome. Izaći ćeš iz odnosa kojima je istekao rok trajanja i zaputit se u neke veze koje su građene na mnogo stabilnijim temeljima od želje da se drugima svidimo. Tek tada ćeš shvatiti da te nitko ne može povrijediti tako duboko kao što možeš sam sebe i kao što si to činio dugi niz godina kada odlukama drugih davao prvenstvo zanemarujući svoje.

Jednom kada se prestaneš uspoređivati s drugima shvatit ćeš da si rođen s potencijalima koji mogu promijeniti lice zemlje. Sve što trebaš kada otkriješ to unutarnje blago jest iskoristiti ga maksimalno koliko možeš. Nećeš više moliti za osjećaj da te prihvate, da budeš dio neke skupine koja živi po nekim pravilima koja se nikome ne sviđaju već ćeš raditi ono što voliš, raditi to s kime voliš i uživati u svemu.

Jednom kada se prestaneš uspoređivati s drugima nećeš više kopati po starim emocionalnim ranama već se svoj pogled usmjeravati samo prema budućnosti. Nećeš više dopuštati da zbog nekoga budeš ogorčen, ljut ili deprimiran već ćeš sam krojiti pravac svoje sutrašnjice. U traženju vlastitog mjesta pod suncem shvatit ćeš da vlastito srce daje najbolje odgovore i najbolje destinacije. Od tada ćeš slušati samo njega.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + 1 =

Back to top button
Close
Close