Motivacija

Izborite se za sebe, ne čekajte da to netko drugi učini za vas!

Izborite se za sebe, ne čekajte da to netko drugi učini za vas!

Izborit ćete se za sebe kada prestanete davati prednost onome što drugi govore i misle a počnete više razmišljati o tome da su jedino odluke koje se donose iz vlastite kože prave odluke i da je iskustvo kojim ste ih donijeli važnije od svih savjeta koje će drugi davati. Izborit ćete se za sebe kada se prestanete živcirati za stvari koje nisu važne a drugi vas neprestano uvjeravaju da o njima morate brinuti.

Izborit ćete se za sebe kada shvatite da se samopozdanje ne dobiva sa darom života već se samo treba stjecati i na njemu svakoga dana raditi. Izborit ćete se za sebe kada vidite da se vaši planovi ponekad izjalove i shvatite da uvijek trebate imati rezervni plan za svaki segment svoga života jer iako donosite odluke ne birate okolnosti pod kojima će se one događati i posljedice koje ćete nakon svega prolaziti.

Izborit ćete se za sebe kada shvatite da svaka promjena zahtjeva disciplinu i ponavljanje i da ako niste u stanju promjeniti se u malom nećete nikada moći biti svjedoci velikih promjena. Izborit ćete se za sebe kada shvatite da je svaki život pun uzbrdica i nizbrdica, i da vaš put prema naprijed neće uvijek ovisiti o tome hoće li vas netko podržati ili ići s vama, već imate li vi snagu volje koja ne odustaje ni usprkos svim zaprekama.

Izborit ćete se za sebe kada shvatite da je biti sretan stvar odluke, a ne poklapanja svih okolnosti, kada shvatite da ne možete mijenjati onoga koji vam se ne sviđa već ga samo prihvatiti ili poći naprijed bez njega. Izborit ćete se za sebe kada shvatite da preko greškaka morate proći i da su svi udraci i povrede samo lekcije o životu koje drugačije ne možete steći. Zato izborite se za sebe, ne čekajte da to netko drugi učini za vas!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

64 + = 67

Back to top button
Close
Close