Motivacija

Prave stvari u životu dolaze kada učinite ovo!

Kada kažete „nije me briga koliko je ovo teško“ i krenete naprijed

Tek kada u teškim okolnostima kažete „nije me briga koliko je ovo teško“ možete ići naprijed, možete nastaviti živjeti svoj život bez obzira na zapreke i ograničenja, bez obzira na boli i razočarenja. Ono najbolje može doći tek kada prođemo ono najteže bez odustajanja, bez traženja opravdanja i žaljenja što nam životni put nije posut ružama.  Svaka je bol samo putokaz da ono najbolje u životu tek dolazi ako ustrajemo.

Kada prestanete zabadati nos u tuđe živote

Ostavite se tuđih života i odlučite pozabaviti se svojim postavivši prioritete u njemu. Nemojte stalno ponavljati „nemam vremena“ za ovo ili ono, dok u isto vrijeme trošite neizmjerno puno vremena za bavljenje tuđim životima. Kada odolite iskušenju da se okrećete za tuđim životom otkrit ćete neopisivo zadovoljstvo bavljenja svojim životom. Otkrit ćete kako vlastiti život može postati najbolja avantura ukoliko odlučite ulagati u njega svu svoju energiju i vrijeme.

Kada shvatite da sreća dolazi iza odluke da budete sretni

Iza svakog sretnog čovjeka stoji njegova odluka da bude sretan. Da bude sretan usprkos svim pritiscima i razočarenjima, sretan usprkos padovima i porazima. To možete samo ako vjerujete da život može biti dobar koliko god loših iskustava bilo u njemu, jer sva ona imaju razloge zašto su se našla na vašem putu.  Iza svakog sretnog čovjeka stoji njegova odluka da sam piše svoju životnu priču ne dopuštajući drugima da mu govore što mora raditi i u što treba vjerovati.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

80 − 78 =

Back to top button
Close
Close