Motivacija

Kada vas pogode negativni osjećaji ovo učinite!

Kada vas pogode negativni osjećaji ne dopustite da vas unište, zastanite i pogledajte ih kao signale koje vam život šalje.

Nikada oni nisu tu samo radi sebe, svi oni imaju jedan mnogo veći smisao. Kada vas pogode negativni osjećaji straha, sumnje, razočarenja oni su tu ne da odustanete, nego da još jače prionete zadatku i ispunite ga do kraja, oni su tu da se ne žalite i već da prihvatite sve što vam život dade i od toga učinite najbolje što možete.

Kada vas pogode negativni osjećaji pitajte se koje vam poruke život preko njih šalje, koje ste svoje unutarnje glasove zanemarivali i zatomljivali zato što vam se nije svidilo to što su vam govorili. Kada vas pogode negativni osjećaji nemojte donositi dugoročne odluke zbog tog trenutačnog stanja, štoviše ne donosite nikakve odluke, samo stanite i pričekajte da se ti osjećaji smire i da ponovno možete trezveno razmišljati.

Kada vas pogode negativni osjećaji pitajte se kolike su vaše stvarne snage da ostanete pribrani i da zbog teškoća koje imate u sebi ne ugrozite odnose s drugima, da zbog problema koje vi nosite ne natovratite na tuđa leđa nove probleme. Negativni osjećaji su jedna vaša kušnja zrelosti koja će pokazati umijete li se s njima nositi ili ćete dopustiti da ugroze cijelu vašu egzistenciju svojim pojavkom.

Kada vas pogode negativni osjećaji nemojte misliti da je to vaš kraj, gledajte u njima priliku za jedan novi početak, izazov da pronađete novi smjer, mogućnost da izgradite nove odnose i započnete svoj život ispočetka. Samo tako nećete zalutati u slijepu ulicu, gledati svoj život kao nešto što nema smisla, već shvatiti da i loši osjećaji su u vašem životu s razlogom. Na vama je samo da otkrijete koji je to razlog.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 6 = 4

Back to top button
Close
Close