Međuljudski odnosi

Ljubav ne dopušta da se po njoj gazi, da bude otirač za tuđe frustracije!

Kada je neko napravio neko zlo u tvom životu, lagao te, prevario te, povrijedio te, ranio te, nemoj pronalaziti opravdanaja zašto je to učinio.

Tražeći opravdanje ne činiš tu patnju sebi lakšom zato što je ta osoba imala argumente, niti je to s nje skinulo opravdanje. Kada je neko napravio neko zlo u tvom životu nemoj šutjeti, gurati pod tepih jer tada najviše zla činiš samom sebi umanjujući ono što doista nije maleno i što te boli.

Kada je neko napravio neko zlo u tvom životu daj mu do znanja da te povrijedio svojom maskom, svojim lažima, svojim prljavim igrama ili bilo čime jer to je jedini način oporavljanja od boli koju ti je nanio. Praveći se da se ništa veliko nije dogodilo događa se najveće negativna stvar koju možeš zamisliti, gaziš po sebi, gušiš samopouzdanje, razbijaš klice svoga budućeg života i u sebi nosiš tihi nemir kojega se nikada u potpunosti nećeš osloboditi.

Iako tu osobu voliš više ili manje, ljubav ne dopušta da se po njoj gazi, da bude otirač za tuđe frustracije, i da ti spušta kvalitetu života da počinješ gubiti vjeru u tu osobu i da počneš razmišljati da sve te povrede ljubavi trebaju da bi dokazala da je velika i da se počneš proglašavati mučenikom u životu. Ljubav ne tolerira isprike, ljubav traži ljubav, jer osoba koja vrijeđa, ponižava, ranjava drugoga nije sretna osoba i ne može biti dok ne počne voljeti.

Pomognite drugome da može voljeti. Ako je već prepun udaraca i povreda pa taj obrazac ponšanja ispoljava na vama dajte mu do znanja da se niz zla treba prekinuti što prije. Da bi došlo do pravog zacjeljenja i pomirenja potreban je oprost ali je potrebno zlo priznati i htjeti ga eliminirati iz svoga života, a ne ga opravdavati i za njega pronalaziti isprike. Tražite samo ljubav i dajte samo ljubav a sve ostalo će doći na svoje.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

63 + = 72

Back to top button
Close
Close