Inspiracija

Ljubav nije razlog da toleriraš nečije nepoštivanje već da otkriješ i osjetiš ono najbolje od života!

Ne donosi svaki dan u životu ono što želimo. Postoje oni nakon kojih ostaju lomovi, porazi i predaje.

No stvari koje su slomljene mogu se popraviti. Nemoj odbacivati cijeli mozaik svojih postignuća ako si na samo jednom dijelu doživio neuspjeh. Kada shvatiš da si stvoren s nekom svrhom upravo ti to biva dokaz da nemaš pravo odustati nakon prvog poraza. Odvoji se od svoje drame i gledaj stvari iz veće perspektive. Rane koje si dobio, udarci koje si doživio, izdaje koje su te pogodile tu su kao poziv da kreneš naprijed bez obzira na sve.

Sve se stvari mogu promijeniti. Pretvori svoje boli u rast. Shvati da je život poput matematike, oduzima ti na jednom području da bi ti vratio na drugom. Shvati da možeš s mirom živjeti svoj život, ne zato što je u njemu sve savršeno nego zato što ti pronalaziš savršenstvo života u onom njegovom malom segmentu, što te ne brinu nevažne stvari, što se ne zamaraš beznačajnostima u kojima drugi vide silne probleme.

Stvari koje su slomljene mogu se popraviti. Nemoj prekrižiti cijelo jedno poglavlje života samo zbog toga što se u njemu dogodilo nešto što nisi želio. Najbolje u životu dolazi kada naučimo da i krivim crtama može doći nešto ispravno, kada shvatimo da nas pogreška može vratiti na pravi put a zabluda nam pokazati smisao života. Kada se naučiš brinuti za sebe vidjet ćeš kako se lista tvojih životnih problema smanjuje.

Kako ti god bilo nemoj se okomiti na svoju dušu, nemoj reći da je ona kriva jer si drugima vjerovao i davao se više nego što su oni tebi dali. Sve je to bila škola u kojoj si trebao naučiti cijeniti vrijeme koje ti netko poklanja i prepoznati one koji su tu samo radi nekog interesa. Ljubav nije razlog da toleriraš nečije nepoštivanje. Ona je tu da otkriješ i osjetiš ono najbolje od života i da znaš da si živio za nešto za što je vrijedilo.

Mario Žuvela

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

93 − 90 =

Back to top button
Close
Close