Osobni razvoj

Ne morate se prisiljavati na ove stvari!

Postoji mnogo situacija u životu kada se odlučujemo učiniti suprotno od onoga što duboko u sebi osjećamo i želimo.

Ponekad to činimo radi mira oko nas, a ponekad iz nekog straha. Ponekad kao da je naš unutarnji glas podvojen te nas nešto tjera da to učinimo ali drugi dio glasa govori nam da to nije dobro. Teško je nositi se s podvojenošću u sebi ali je uvijek dobro biti iskren, pa koliko nas god ta iskrenost stajala jer znamo da sebe nismo zatajili.

Zato ne morate se uvijek prisiljavati da šutite kada vam nešto ne odgovara radi mira u odnosima. Prije ili kasnije će situacija kulminirati pa će nešto puknuti. Ako već sada nešto ne štima i mora puknuti bolje je situaciju ne odgađati i riješiti na vrijeme. Ne morate se uvijek prisiljavati da se dopadnete svima. Budite ono što jeste, ljudi koji vas vole prihvaćaju vas takvima kakvi jeste, a onima kojima se ne sviđate, to nije vaš problem, to je njihov problem.

Ne morate se uvijek prisiljavati da ljudima neprestano dajete nove prilike čak i kada vas mnogo puta povrijede i razočaraju. Vaše je da odlučite tko će u vašem životu ostati, a tko je tu samo u prolazu zato što je tu radi nekih svojih interesa. Dobro promislite gdje ćete postaviti granicu, jer ona će odrediti gdje će u vašem životu doći sreća i mir. Ne morate se prisiljavati da uvijek imate osmijeh na licu, biti prirodan – neprocjenivo je.

Ne morate se uvijek prisiljavati da mislite pozitivno, jer kada dođu teški trenuci, trenuci slabosti ne bojte se isplakati svoje boli i zatvoriti u sebe dok ne sazrijete i ojačate izunutra da krenete ususret novim izazovima jači i odlučniji.  Ne morate se uvijek prisiljavati biti nešto što niste i što se suprostavlja vašim najdubljim osjećajima, na taj način samo će prizvati različite bolesti. Budite ono što jeste, to je najbolja verzija koja vodi najboljoj budućnosti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 + 2 =

Back to top button
Close
Close