Inspiracija

Ne očekuj da će drugi razumjeti tvoj put, zašto bi oni to i trebali?

Ne očekuj da će drugi razumjeti tvoj put, zašto bi oni to i trebali.

Ne hodaju u tvojim cipelama, ne nalaze se u tvojoj koži.  Kada s tim načelom kreneš kroz život stići ćeš mnogo dalje jer ljudski obziri i razmišljanja  što će drugi reći znaju ubiti i najveće snove, najustrajnije ljude i najsnažnije volje.  Neka te ne opterećuje mnogo što te drugi neće razumjeti, vodi samo računa da u svakom trenutku razumiješ sam sebe.

Ne očekuj da će drugi razumjeti tvoj put, to je ionako nemoguća misija. Ti ne trebaš ničiju potvrdu da možeš krenuti putem kojim si krenuo,putem koji u svom srcu osjećaš da je za tebe. Ti ne trebaš ničije poticaje i ohrabrenja ako sam u sebe vjeruješ. Ako znaš da je taj put samo tebi namijenjen zašto bi drugi imali mogućnost da te razumiju. Ne trebaju ti lažna dodvoravanja i osmijesi kada znaš da se iza njih nalazi netko tko je spreman da ti saplete nogu.

Ne očekuj da će drugi razumjeti tvoj put, drugi jedva i sebe razumiju, oni nisu sigurni ni što oni žele, pa kako očekuješ da će im biti jasne tvoje vizije i želje? Ako u svojoj duši ne vidiš zapreke da nastaviš putem kojim si krenuo nemoj ih ni pitati dali je taj put za tebe, nemoj se ni osvrtati gleda li te tko, što komentira i kako se prema svemu tome odnosi. To ti je apsolutno nebitno da bi ostvario cilj koji si postavio.

Budeš li puno razmišljao kako će drugi razumjeti tvoj put to će ti oduzeti snagu, oslabiti će ti volju i izbljediti želju da nastaviš dalje. Što se više odmakneš od onoga što će drugi reći više će ti biti stalo do tvoga cilja. Ne gledaj tko te voli a tko ne voli, ne razmišljaj kome si simpatičan a kome nisi, ne zamaraj se time tko te razumije a tko ne razumije, jer u konačnici tko te želi razumjeti taj će te razumjeti bez obzira na sve. Živi život bez obzira na sve!

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

88 − = 81

Back to top button
Close
Close