Osobni razvoj

Nekada je dobro protresti život da se pročiste stvari!

Nekada je dobro protresti život da se pročiste stvari u njemu.

Ako sam nećeš to učiniti život ti to napravi kroz neko ne baš poželjno iskustvo, neku nezgodu, izdaju, bolest ili nesreću. Protrese te život da ti se malo razbistre stvari te vidiš tko je prijatelj a tko nije, tko te doista poštuje, a tko se s tobom samo poigrava. Protrese te život s vremena na vrijeme da prestaneš trošiti vrijeme na pogrešne ljude i priupitaš se gdje su oni kojima želiš biti okružen, kada su nestali iz tvoga života.

Protrese te tako život da prestaneš bježati od problema i shvaćaš da si u toj igri bježanja poput malog djeteta koje se sakrilo od roditelja i misli da ga nikada neće pronaći. Protrese te tako život da prestaneš sreću kupovati različitim stvarima i da shvatiš da ti za nju ne treba nova marka pametnog telefona, novo vozilo, brod ili vikendica uz more. Shvatiš tada kako su stvari koje donose sreću zapravo besplatne i na njih se usmjeriš.

Protrese te tako život da prestaneš jadikovati i sažalijevati se nad svojom sudbinom sve do trenutka dok ne upoznaš tuđu životnu priču i shvatiš kako si blagoslovljen kada vidiš što drugi prolaze u životu. Protrese te tako život da se prestaneš spuštati na razinu ljudi koji te povrijeđuju i shvatiš da ti je mir važniji od toga da dokažeš da si u pravu, i da sve uvrede i udarce koje si primio ne moraš uzeti ozbiljno k srcu.

Protrese te tako život da prestaneš stvari učiniti savršenima. Budeš zadovoljan s onim što imaš i jesi i kada primiš upozorenje života resetiraš svoj životni program i kreneš ispočetka. Okrećući novu stranicu razmišljaš sada na čemu možeš biti zahvalan jer shvaćaš da se sve stvari događaju s razlogom, pa se više ne ubijaš zbog onih loših. Nekada je dobro protresti život i izbaciti iz njega sve ono što je loše i što nema smisla.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 + 2 =

Back to top button
Close
Close