Osobni razvoj

Nisi dobio ovaj život da bi govorio kako ti je dosadno ili razmišljao kako od svega pobjeći!

Nisi dobio ovaj život da bi govorio kako ti je dosadno i da bi gledao kako što prije pobjeći od svake utrke i bitke, kako zatomiti svaku odgovornost i povući se od svega što život pred tebe stavlja.

Došao si da vidiš i probaš njegove izazove, došao si da se jednom okušaš u njima. Došao si da istražiš ono što ti donosi novi dan i da otkriješ kakav je raspon tvojih mogućnosti. Sve ostalo je poraz na koji si se odlučio.

Nisi dobio ovaj život da bi izgubio sebe u buci različitih stavova, došao si da istakneš ono što jesi i u što vjeruješ, došao si da bi se borio za neki ideal i pokazao da je moguće ostaviti neki trag. Došao si da bi tvoje ime postalo sinonim za nešto što prije dosada nitko nije uspio. Nisi ovdje došao da bi se žalio da je teško i tražio izlaz u neki drugi svijet u kojemu cvjetaju ruže, već da shvatiš da bi ti ovdje cvjetale, da si ih zasadio i njegovao.

Nisi dobio ovaj život da bi šansu očekivao negdje u budućnosti. Dobio si tu šansu sada, sa vremenom kojega imaš, ali je vjerojatno još ne možeš prepoznati jer ne dolazi u onakvom ruhu kakvoga očekuješ. Nisi dobio ovaj život da bi šutio na nepravdu, zatvarao oči za ono što se oko tebe događa, plašio se i svoje sjene, te govorio kako je drugim ljudima bolje i na kraju samo čekao da prođe tvoje vrijeme u nevoljama koje si sam stvorio.

Dobio si život da bi ga živio sada, ne da bi odgađao misleći da se sve stvari prvo moraju posložiti onako kako ti očekuješ. Dobio si život da naučiš da ljutnjom, bijesom i iskaljivanjem na drugome ne rješavaš svoje probleme, već ih štoviše samo povećavaš. Dobio si ga da otkriješ tko si i što je ono što voliš, te u čemu istinski uživaš da bi svoje vrijeme iskoristio na najbolji način. Samo je jedan razlog zašto ovaj život nije vječan, a taj je da iskoristiš ovaj sadašnji trenutak najbolje što možeš ne odgađajući i ne očekujući to od neke neodređene budućnosti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 68 = 74

Back to top button
Close
Close