Osobni razvoj

Prepreke su nas naučile da je put do cilja daleko vrjedniji od njega samoga!

Prepreke su nas u životu naučile mnogo toga i zato im možemo na mnogo čemu biti zahvalni.

Naučile su nas da se ničega u životu ne valja grčevito držati, jer ako nečemu još nije suđeno vrijeme, nećemo ništa postići ako idemo glavom kroz zid. Naučile su nas da s očekivanjima koja imamo o drugim ljudima nećemo daleko stići, ili ćemo se prije ili kasnije razočarati u njih ili ćemo se razočarati u samoga sebe što smo svoja očekivanja polagali u pogrešne ljude.

Prepreke su nas u životu naučile mnogo vrijednih stvari. Naučile su nas da većina problema u životu dolazi kada radimo nešto bez razmišljanja, a još više njih kada previše razmišljamo a ne radimo gotovo ništa. Naučile su nas da nas nitko ne može zaustaviti ako smo uvjereni u ispravnost onoga što činimo i da ako slušamo druge da smo bezvrijedni i jadni, onda nije samo problem u tima drugima, već je problem i u nama što im uopće vjerujemo.

Prepreke su nas u životu naučile mnogo toga. Naučile su nas da u životu ne postoje uvijek granice između pobjeda i poraza već da se radi samo o promjenama koje će u našem umu dobiti svoje pravo značenje. Naučile su nas da ne postoji mjesto gdje je ispisana sudbina svakog od nas, već da je svatko od nas svakoga dana piše svojom olovkom, ili nažalost daje drugima da u knjigu njegovog života upisuju ono što žele i kako žele.

Prepreke su nas u životu naučile mnogo vrijednih stvari. Naučile su nas da se život može živjeti i s manje brige, živciranja, sumnje i odgađanja, te da nije bitno što će na sve to reći drugi jer se u našem životu računa samo naše mišljenje. Prepreke su nas usmjerile na čudo života koje je u nama, na sposobnosti i potencijale koje imamo i koje su nam na raspolaganju te pomogle nam da ih razvijamo i rastemo. No više od svega one su nas naučile da je put do cilja daleko vrjedniji od njega samoga.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 1 = 8

Back to top button
Close
Close