Osobni razvoj

Razmisli kako razmišljaš, to je dobra investicija u bolji život!

Privučeš u svoj život i tugu i radost i sreću i nesreću i ljubav i strah, a onda ti ostaje da se boriš s tim.

Onda ti ostaje da se natežeš sa sobom i tražiš prave omjere, bježiš iz krila jednog u drugo i natrag. Privučeš svašta u svoj život jer si svašta razmišljao i onda sve to ostane razbacno po tebi i izranja dio po dio kao djelić sjećanja i uspomene koji te prati na svakom tvom koraku, a posebno onda kada ostaneš sam i kada više ne znaš što ćeš sa sobom i svojim životom.

Privučeš u svoj život svašta, a onda te sve to baci na pod, baci te jer nisi dovoljno jak, a mislio si da jesi, baci te jer ti nitko nije dao savjete kako živjeti iako su ti napunili glavu svim i svačim. Ostane ti onda da se podižeš kako znaš i umiješ, da tražiš razloge zašto ti se to dogodilo i pitaš se kako nastaviti dalje. Privučeš u svoj život svašta jer ne shvaćaš kolika je snaga tvojih misli i koliko je sve ono što činiš zapravo rezultat onoga što si mislio.

Privučeš u svoj ljude koji vide nešto dobro u tebi, a onda se na sve načine trudiš da ih zadržiš praveći od sebe sve ono što jesi i nisi. Neki od njih zadaju ti rane, neki ti ostave lekcije a neki postanu blagoslov koji te prati cijeli život.  Privučeš ih načinom na koji govoriš, načinom na koji se smiješ, načinom na koji šutiš, privučeš ih svojom ljubaznošću, strpljivošću, dosljednošću, osjećajem za blizinu, nježnost, humor ili bez istih.

Privlačiš tako svakoga dana mnoge stvari i ljude, i svi ti oni ostavljaju prostor za borbu da tražiš prioritete, da popunjavaš vrijeme i da tražiš smisao svoga života.  Ne boj se, jer to tako ide! Misao je moćna stvar, toliko moćna da tvoj život može podignuti na pijedestal ili ga baciti u provaliju jer ono razmišljaš oblikuje tvoje riječi i djela, oblikuje tvoje ponašanje prema drugima i tvoju sudbinu. Razmisli malo kako razmišljaš, to je za početak dobra investicija u bolji život.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

56 − = 50

Back to top button
Close
Close