Osobni razvoj

Svakoga dana podsjeti sebe da trebaš pauzu!

Svakoga dana podsjeti sebe da trebaš jednu pauzu, pauzu od ljudi, stvari, događanja.

Uzmi tu pauzu prije nego što te život natjera na nju jer nećeš zauvijek moći trpati stvari u sebe, morat ćeš se jednom susresti sa posljedicama svojih izbora i tada ćeš shvatiti da je bilo mnogo onih pogrešnih, da si često trpao u svoj život i ono što nisi zaslužio ali si išao linijom manjeg otpora razmišljajući da te to neće koštati.

Sve jednom dođe na naplatu. Svi suludi izbori koji si odabrao zato što si vidio da tamo idu i drugi, zato što su ti rekli da je to u trendu pa se nisi ni pitao zašto to činiš. Uzmi pauzu i od svojih misli, a posebno onih negativnih s kojima si se tako zbližio da više i ne primjećuješ da su to tvoji neprijatelji. Uzmi pauzu da ponovno možeš biti čovjek, osjećati ono što te čini jačim bez obzira koliko taj izbor bio težak.

Treba jednom uzeti pauzu od svega onoga manje vrijednoga što odabiremo, i shvatiti da odgovornost za naš život ne mogu preuzeti drugi i da nema smisla odgađati neriješene stvari i probleme za neku daleku budućnost. Treba uzeti pauzu za sebe, da pogledamo malo što se sve skupilo u dnu našega bića i da razmrsimo gropove nerazjašnjenih osjećaja u koje svakoga dana upadamo na ne vidimo nikakvog razloga.

Svakoga dana podsjeti sebe da trebaš pauzu od ljudi, onih koji su previše približili tebi pa sada koriste tu blizinu samo kao mogućnost da nešto dobiju i iskoriste. Vjeruj da  nećeš ništa izgubiti u toj odvojenosti od svijeta, izoliranosti od ljudi, štoviše dobit ćeš jedno neopisivo iskustvo mira i saznanje da te nitko i ništa izvana ne može učiniti sretnim niti pomoći ti da tvoj život bude onakav kakav ti želiš i zaslužuješ.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 8 = 12

Back to top button
Close
Close