Inspiracija

Kad shvatite koliko vaši osjećaji vrijede nećete ih rasipati na ljude kojima oni ništa ne znače!

Koliko osjećaja u našim životima je potrošeno na ljude koji ih nisu znali cijeniti.

Ušli ste u odnos s osmijehom na licu a s druge strane samo hladan pogled. Pa onda u prvi trenutak pomisliste da je ta hladnoća prema vama stvar nečijeg umora, slučajnosti ili zbira okolnosti i tek onda nakon još niza osmijeha i lijepih riječi shvatite da je sve to rezultata hladne osobe, osobe kojoj nije briga što osjećate a još manje da je briga naklonost koju prema njoj pokazujete.

Nakon jednom razočarenja ulazite u drugi odnos i stvari se nakon nekog vremena ponavljaju, ponavljaju se sve dok ne susretnete osobu koja je odlučila biti jaka, osobu koja je prošla isto što i vi i koja zna koliko može boljeti ignoriranje osjećaja i njihovo podcjenjivanje. No nemojte razmišljati i planirati kako da tim ljudima vratite, život savršeno vrati i plati svakome po njegovoj mjeri osjećaja koju pruža drugome.

Naučite štedjeti svoje osjećaje, nemojte ih potiskivati, ali ih nemojte davati u bescijenje onima koji su vas navikli povrjeđivati. Ako ljudi ne cijene vrijednost vaših osjećaja prema njima, odmaknite se od njih, jer to je znak da ne cijene ni vašu prisutnost, a kada ne cijene vašu prisutnost to je znak da vas lako mogu povrijediti. Zaobiđite te ljude u širokom luku i čuvajte svoje osjećaje za one koji će vam uzvratiti i odgovoriti na njih.

Naučite prema svojim osjećajima biti odgovorni jer ono što donose u vaš život vrijedno je i važno. Kada osjećate negativne osjećaje ni cijela sila pozitivnog razmišljanja neće ih uništiti, i nemojte se na nju prisiljavati, povucite se u tišinu i dovoljno dugo čekajte da se stvari smire a onda donosite odluke koje trebate donijeti. Kada shvatite koliko vaši osjećaji vrijede nećete ih više rasipati na ljude kojima oni ništa ne znače, već ćete s njima uživati u ljepoti života. Nije to radi nikakve sebičnosti već radi osobnog mira.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 1 = 9

Back to top button
Close
Close