Osobni razvoj

Kad vidiš nekog tko je hrabar znaj da je iza toga bilo dosta unutarnje borbe!

Kad vidiš nekoga tko je hrabar znaj da je iza toga bilo dosta unutarnje borbe, ništa to nije došlo samo od sebe.

Svi veliki ljudi kojima se svijet danas divi postali su to na silnoj boli koju su prošli, žuljevima koji su iza toga ostali, borama i sijedim vlasima koje više nikada neće nestati. Tesali su sebe, svoja uvjerenja, svoje navike, svoje razmišljanje i obrasce djelovanja i učinili su to što se nama čini samo po sebi razumljivo.

Kad vidiš nekoga tko je jak, znaj da je iza toga bilo mnogo unutarnje patnje. Kolika su tu bilo samo unutarnjih previranja, nevidljivih protivljenja, koliko je tu bilo samo tihe tuge, nepravde koju je osoba podnijela i koje joj nitko ispraviti ne može. Ali sve ju je to učinilo jakom, učinilo je da sliči na sadašnju sebe, i da sebi više nikada ne dopusti stvari koje je nekoć dopuštala jer jer naučila lekciju na mnogo teži način nego uobičajeno.

Kad vidiš neku osobu koja te oduševljava, znaj da tu nije bilo ničega napola i osrednjega, nije tu bilo nikakvog odgađanja i beskrajnog premišljanja, hoda linijom manjeg otpora i samozavaravanja. To je bila osoba koja je znala jasno kazati svoje „da“ tamo gdje je vidjela priliku i svoje „ne“ tamo gdje je vidjela da joj ljudi, stvari i okolnosti daju ono što nije zaslužila i što je nije vrijedno. Zato je i donijela odluke nakon čega više ništa nije bilo isto.

Nemoj se zato pitati kako nastaju junaci i borci, borci nastaju onda kada im je do nečega doista stalo, kada vide da nema povratka natrag a shvate da nema niti smisla isti način života njegovati u budućnosti. Nastaju kad povjeruju da su sposobni ostvariti one stvari koje im se pojave u snu i da za to ne trebaju tražiti ničije dopuštenje ili potvrdu. Usudi se i napravi isto, bez obzira na cijenu i ono što će drugi reći. Tvoj život je samo tvoj. Učini i uzmi ono što zaslužuješ.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

70 − 61 =

Back to top button
Close
Close