Inspiracija

Što se događa kada uzmete život u svoje ruke?

Kada uzmete život u svoje ruke onda shvatite da nitko drugi nije dužan i neće napraviti ono što samo vi možete i morate učiniti; osnažiti ga, ojačati, poboljšati.

A to dakako svi mi očekujemo. Kada uzmete život u svoje ruke onda vidite da za sve poraze više ne možete kriviti nikoga drugoga, primjerice članove obitelji, prijatelje, kolege, šefa, već samo sebe, jer vi ste ti koji ste dopustili sebi ići linijom manjega otpora, vi ste ti koji se odlučili ne ulagati u sebe, ne poboljšavati svoje međuljudske odnose, i ne ići za svojim snovima koliko god oni bili snažni u vama.

Kada uzmete život u svoje ruke onda shvatite da imate samo dva izbora: vjerovati u sebe ili sumnjati. Tada shvatite da ono što izaberete ne samo da će odrediti vaš današnji dan, već će odrediti sve ostale dane do kraja vašega života, odredit će kako ćete se osjećati, koje ćete misli misliti, kakva ćete iskustva prolaziti, kojim ćete ljudima biti okruženi, koje ćete prilike iskoristiti i koje ćete pobjede slaviti.

Kada uzmete život u svoje ruke onda ćete razumjeti da emocije nisu slabost već snaga, snaga koja vam pomaže da ostanete usredotečeni na ono što volite, i da svaki trenutak vašega puta prema naprijed obojite nekom pozitivnom emocijom. Ona će dati začin onome što činite i pomoći vam da lakše otkrijete razloge zbog kojih to činite. One će vam dati šansu da svaki novi dan vašega života učinite najljepšim danom u svom životu, bez obzira koliko ih imali prije toga.

Kada uzmete život u svoje ruke onda ćete vi postavljati standarde. Nećete više govoriti: drugi ne misli tako, drugi ne govori tako, drugi ne čini tako.  To vam neće biti važno jer ste vi taj koji određuje na koju će se visinu postaviti letvica i koliko ćete visoko skočiti. Kada uzmete život u svoje ruke onda ćete osjetiti ogromnu količinu slobode koja će vam postati vjetar u leđa za sve vaše vizije i snove. Tada ćete shvatiti da je budućnost u rukama vaše sadašnjosti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 + 5 =

Back to top button
Close
Close