Inspiracija

Zadovoljan život dolazi kada odbaciš ove dvije stvari!

Zadovoljan život dolazi kada odbaciš dvije stvari, kada odbaciš one stvari koje ne možeš dosegnuti i kada odbaciš stvari koje si nadrastao.

Što prije odustaneš od želja koje ne mogu postati tvoja realnost prije ćeš pronaći svoj mir. Nemoj se dati zavaravati jer postoje stvari koje su izvan naše realnosti zbog nekih vanjskih i unutarnjih utjecaja i uzalud je trošiti život za nešto što bi na kraju shvatio da je samo bila nemoguća misija.

Odbaci stvari koje si nadrastao, odbaci čežnje koje te vraćaju u začarani krug istih osjećaja koji ti ne trebaju, stvari nakon kojih se osjećaš istrošeno i jadno jer si svjestan da možeš i zaslužuješ bolje. Odbaci zadovoljavanje minimumom jer ćeš se na koncu priupitati zašto su tvoji talenti ostali nerealizirani a tvoje sposobnosti zapostavljene. Odbaci lažne prilike koje te nikuda ne vode jer ćeš zaglaviti u svijetu u kojem ne želiš živjeti.

Nemoj ići ispod ali niti iznad svojih granica jer ćeš svoj život pretvoriti u vječnu muku. Pronađi svoju mjeru, otkrij svoj glas, prepoznaj ono što te ispunjava a dio je tvoga svakodnevnoga svijeta. Ne trebaš ići na kraj svijeta da bi doživio prosvjetljenje, osjetio ispunjenje, dovoljno je da upoznaš sebe, ne samo onu već otkrivenu stranu koja je svima poznata već i onu skrivenu od koje sam bježiš, te kada je otkriješ posvijestiš je sebi.

Živimo u svijetu bezbroj nebitnih stvari, zaskaču nas svakog dana mnoštvo nebitnih ljudi, nude nam se svaki dan hrpa nebitnih događaja i sve se to bori za mrvice pažnje u našem životu, želi nam oteti vrijeme, energiju i hraniti se njome, a naš život je ograničen. Živimo u svijetu kojeg smo nadrasli a opet živimo ispod njegovih granica.  Oslobodimo se onoga nepotrebnoga i prepoznajmo ono što što u našem životu čini razliku, samo tako ćemo doći do ispunjenoga života.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

44 − 42 =

Back to top button
Close
Close