Osobni razvoj

Nauči cijeniti ono što imaš jer će doći vrijeme kada ćeš možda i to izgubiti!

Nauči cijeniti ono što imaš, jer će doći vrijeme kada ćeš možda i to izgubiti. Ništa nije posve naše i ništa na ovom svijetu nije posve sigurno.

Stvari koje ti uzimaš zdravo za gotovo nekome su svakog dana i svake večeri u mislima i molitvama. Pomak koji se tebi čini kao stajanje na mjestu netko gleda kao prevaljen veliki put prema naprijed. Na ljude u tvojoj blizini koje ti gledaš sa rezignacijom i dosadom netko im se na sve načine pokušava približiti i razmijeniti s njima pokoju riječ. Nauči cijeniti ono što imaš, jer brzo će doći vrijeme kada ćeš možda i to izgubiti.

Nauči cijeniti ono što imaš, jer nikada ne znaš što donosi novi dan. Možda si rijetko kada ljudima koje voliš i s kojima živiš uputio neku lijepu riječ jer smatraš to sladunjavim i nepotrebnim, jer ti je to opterećenje, jer ne vidiš smisla u tom, jer misliš da ljudi to znaju. Ali shvati da je potrebno neke stvari ponoviti, potrebno je ponoviti zagrljaj, poljubac, dodir, lijepu riječ jer su oni poput svakodnevne hrane od kojih se samo neko vrijeme može živjeti.

Nauči cijeniti ono što imaš, jer to što odgađaš za sutra zapravo je samo laž. Znaš da nećeš sutra početi te stvari cijeniti više, znaš da nećeš sutra u njih više ulagati vremena, znaš da ćeš i dalje te stvari uzimati zdravo za gotovo ali tim izrazom si umirio savjest jer si ostavio mogućnost, a to zapravo nije mogućnost nego laž. Danas je jedino vrijeme u kojem možeš izazvati sebe i drugačije rasporediti prioritete i drugačije živjeti život.

Stvari koje ti uzimaš zdravo za gotovo neće ti sutra postati važne nego će ti ih život oduzeti i darovati nekome tko više cijeni. Nemoj da iz te perspektive gledaš na svoju prošlost i pitaš se kako ti se to moglo dogoditi. Budućnost je u našim rukama samo onoliko kolika je moć naših odluka, na ono sve izvan njih mi ne možemo utjecati. Ali možemo danas cijeniti ono što imamo, štogod se se sutra dogodilo makar ćemo imati lijepe uspomene svoje prošlosti.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 + = 23

Back to top button
Close
Close