Osobni razvoj

Nikada briga ne može pomoći da stvari budu drugačije!

Nikada briga ne može pomoći da se loše stvari ne dogode.

Može samo uzeti tvoj mir, sposobnost rasuđivanja, mogućnost uživanja u stvarima koje su dobre. Može ti uzeti lijepe trenutke s osobama koje te vole i poštuju, možete ti ukrasti radost s kojom pristupaš životu, može ti razoriti sve ono što si godinama gradio i u što si cijeloga sebe ulagao. Misliš li nakon svega da se još isplati brinuti za nešto što se nije dogodilo?

Nikada briga ne može pomoći da stvari budu drugačije. Može ti samo zamutiti pogled, zastrašiti tvoje srce da postaneš neodlučan i da se pitaš koje izbore donijeti i među kojim ljudima potražiti zaštitu. Nikada ti briga ne može povećati vjeru u tvoje snove, može samo ojačati tvoje strahove i sumnje da što prije odustaneš od svega i počneš se pitati koliko sve to ima smisla, i da posumnjaš u sve svoje talente i sposobnosti.

Nikada briga ne smije ovladati tvojom emocionalnom sudbinom, jer ćeš se zatvoriti u sebe, udaljiti od svega i počet život gledati kao katastrofu. Ne daj joj da oduzme tvoje vrijeme koje bi proveo okružen ljudima i stvarima koje voliš, da zaposjedne tvoj temperament i da se ljudi s vremenom počnu udaljvati od tebe jer im tvoja prisutnost više ne odgovora. Nemoj da pomuti tvoju zrelost da počneš donositi odluke koje prijete tvom samopoštovanju i tvojim vrijednostima.

Nikada vam briga ne može pomoći dobiti borbu, jer ste u njoj sebe već stavili u stanje gubitnika, osudili na propast. Kada počnete brinuti sjetite se cijelog mora briga koje ste nekoć brinuli, a nikada se nisu dogodile, ali su vam ipak napravili veliku životnu štetu jer su vam isisale svu životnu energiju. Umjesto da se usmjerite na brigu, usmjerite se na svoju snagu, samo na taj način izać ćete iz svih izazova kao pobjednik shvaćajući da briga nikada nije i neće imati smisla.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + = 15

Back to top button
Close
Close