Osobni razvoj

Sreća dolazi onda kada shvatiš da ti je ovo što sada imaš u rukama dovoljno za život!

Sreća dolazi onda kada shvatiš da ti je ovo što sada imaš u rukama dovoljno za život, pristojan i kvalitetan život.

Jer znaš da kada jednom pohlepa uđe na mala vrata u svijet duše više je ništa ne može otjerati.  Kad shvatiš da ti je dovoljno to što imaš više nisi opsjednut onim što drugi imaju, pa zbog toga želiš imati isto što imaju i oni, te na kraju ulaziš u tu ludu utrku kojoj nema kraja. Ne robuješ više nekoj marki ili nečemu što je u trendu jer znaš da je to posve nebitno. Shvaćaš da ono što sada imaš sasvim ti je dovoljno.

Ne uspoređuješ se sa drugima jer shvaćaš da svako uspoređivanje vodi čitavom nizu novih negativnih osjećaja koji te na koncu progutaju, a najviše od njih samelje te zavist i ljubomora kada vidiš da je drugima bolje, da imaju više, a ne pitaš se kako se oni doista osjećaju i nose s time, i koliko su oni zbog toga doista ispunjeni ili je njihov život njihova praznina koja do tebe ne dopire zato što su lijepe maske na njihovim licima.

Sreća dolazi onda kada shvatiš da ti je dovoljno ovo što imaš, iako znaš da bi dobro bilo imati još poneku stvar, no ne brineš previše zbog toga. Nećeš sebe učiniti roba materijalnim stvarima, nećeš dopustiti da ti se život pretvori u mukotrpno pribavljanje sve obilnijih količina novaca samo zato da bi zadivio neke kojima ne značiš mnogo. Naučiš prihvatiti ono što imaš i zahvaljivati za to i otkrio si najveću tajnu sreće, tajnu mirnog i spokojnog života.

Tvoj mir je u pitanju kada polaziš u nova osvajanja nečega što neće promijeniti kvalitetu tvoga života u cijelini već samo njegovu materijalnu kategoriju, mir kojega ničim ne možeš platiti niti nadomjestiti.  Kada to shvatiš onda je tvoj život u tvojim rukama koliko god u njemu bilo nesavršenosti i problema.  Shvaćajući to nikome i ničemu iz vana, ali i nikakvim željama unutar sebe nećeš dopustiti da te uvjere da ti nešto nedostaje da bi uistinu bio sretan i ispunjen čovjek.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − = 13

Back to top button
Close
Close