Osobni razvoj

Stvarajte savršene trenutke koji će kasnije postati kockice mozaika za pamćenje!

Naučite pamtiti dobre stvari.

Ta odluka donijet će promjenu u sva područja vašega života, osobno, međuljudsko, profesionalno ili bilo koje drugo. Kada naučite pamtiti dobre stvari u vašem životu dogodit će se ravnoteža jer svi problemi koji se trenutno pojave imat će protutežu u dobrim stvarima. Pamćenjem dobrih stvari otvorit ćete svoj um i srce za sva nova iskustva jer nećete biti fokusirani na poraze koji su se dogodili u prošlosti i koji vas sprječavaju da idete dalje.

Kada naučite pamtiti dobre stvari otkrit ćete čaroliju malih stvari, onih lijepih iskustava koje ćesto podcjenjujete jer su vaše želje i ambicije usmjerene na nešto drugo. Naučit ćete uživati od jedne lijepe riječi koje primite od drugoga, nježnog zagrljaja, toplog osmijeha, stiska ruke, sve će to postati velike stvari koje će privući istinsku sreću u vaš život, a osim toga natjerat ćete sebe da uvijek dajete te stvari drugima kao što ih i od drugih očekujete.

Kada naučite pamtiti dobre stvari sve će stvari doći na svoje mjesto te se više vaš život neće doimati kao neka neobična zbrka koja nema ni glave, ni repa. Kada su u jednom ispitivanju neke studente pitali da izaberu i napišu neku lijepu stvar koja im se dogodila prošle godine po kojoj će tu godinu pamtiti našli su se u velikom problemu jer to nisu mogli. No kada su od njih tražili da nabrajaju loše stvari tu su se odjednom mogli iskazati.

Iskažite se u pamćenju dobrih stvari, ne samo koje su vam se dogodile u prethodnoj godini, nego koje vam se događaju svakoga dana. Prvo ih prepoznajte, a onda ih zapamtite. To je najvrijednija memorija života koja u teškim trenucima može otkloniti svaku krizu. Stvarajte savršene trenutke koji će kasnije postati kockice mozaika za pamćenje i u svakom sljedećem periodu života imat ćete se za što uhvatiti jer ćete imati siguran temelj dobroga života.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

− 2 = 4

Back to top button
Close
Close