Osobni razvoj

Ako ste umorni i dosta vam je svega onda se od svega na trenutak i odmaknite!

Ako ste umorni i dosta vam je svega onda se od svega na trenutak i odmaknite!

Ako vam je dosta beskrajnih obaveza, pritisaka, glume, pretvaranja, šutnje, a onda shvatite da vam je već jučer bilo dosta svega, odnosno da već duže vrijeme u sebe skupljate i nagomilavate sve ono loše što vam se događa bez priznanja i mogućnosti da se oslobodite svega i da bude nešto drugačije, onda se zapravo pretvarate u jednu malu potencijalnu bombu. Današnji stres, nataložio se na jučerašnji, jučerašnji na prekjučerašnji i pitate se koliko toga još ima i što s time.

Pronađite jedan kutak samoće i tišine kada ćete se početi oslobađati toga. Ranjene odnose morate čistiti, ne ih skupljati. Vaša podsvijest je arhiva svega onoga što ne želite biti i tempirana čeka možda još samo jedan izazov kada će sve ono provaliti vani. Zagrebite duboko ispod površine i u trenucima samoće sačekajte da počne isplivavati talog svih onih misli, osjećaja i iskustava što bi vas jednoga dana mogao koštati života.

Nađite danas jednu malu oazu u kojoj očajnički želite biti voljeni i prihvaćeni i dajte sebi ono što vam nedostaje. Naučite se boriti za sebe jer tek kada izgubite tek tada vidite da nikoga nema na vašoj strani, svi prelaze na stranu pobjednika. Dopustite sebi da vam ovaj mali trenutak mira bude bitan jer on je tu da izliječite stare rane da u svijet i život možete krenuti neopterećeni brigama s kojima se svaki dan budite i koje svaki dan iznova proživljavate.

Sastojci sretnog života su malo mira koje trebate zadobiti i puno prošlosti koje trebate izgubiti. Ostaviti se stvari na koje ne možete utjecati, ostaviti se što je tko rekao i preporučio. Ostaviti se čak i svojih očekivanja koje imate od drugih ljudi. Ako ste umorni i dosta vam je svega onda se od svega i odmaknite. Tek u samoći možete se podsjetiti koliko ste snažni i sačuvati onaj dragocjeni mir u sebi koji je izvor vaše snage. Vrijeme je da se osjećate sigurnima a to možete samo u svom unutarnjem svijetu, svijetu mira.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 + 1 =

Back to top button
Close
Close