Osobni razvoj

Kad se dublje zagledaš u svaki problem otkrit ćeš jednu nevjerojatnu priliku!

Kad se dublje zagledaš u svaki problem otkrit ćeš jednu nevjerojatnu stvar a to je da se na kraju svega straha kojeg ti on pričinja, neugodnosti koje zbog njega prolaziš, napora kojeg ulažeš da bi ga razriješio nalazi jedna prilika, nevjerojatna prilika da nešto u tvom životu postane drugačije, nesvakidašnje, nestvarano.

Problem je tu da mjesto na kojem si nekoć bio slab, izazov koje nisi dovoljno razumio, stvar u koju nisi dovoljno ulagao, sada uzmeš kao svoj adut te iz nje izađeš jači i odlučniji.  

Kad se dublje zagledaš u svaki problem otkrit ćeš da stvari nisu tako crne kako izgledaju na prvi pogled i da svatko ima onakav život kakvim ga bojama sam boja. Ne postoji jedna čarobna formula, niti niz savjeta koji mogu otkloniti sve probleme iz vašeg života upravo zato što to nije ni potrebno. Oni su tu da upoznate sebe, da se suočite sa svojim tamnim stranama i da proces rasta shvatite ozbiljno jer od njega ovisi sve što ćete u budućnosti biti i raditi.

Kad se dublje zagledaš u svaki problem prepoznat ćeš koliko je tvoj život duboko isprepleten njime i da je gotovo nemoguće pronaći neko magično rješenje kojem bi ga se na jednostavan način jednom zauvijek izbacilo iz života, jer bi na taj način uništio i veliki dio svojih snova, čežnja i nadanja. Problem je tu jer ima razloga, jer u tvojoj naravi ima mnogo stvari koje nisu rješene i posložene kako treba i zato ti je potreban da više razriješiš stvari u sebi nego stvari izvan sebe.

Svaki tvoj problem ti poručuje da podigneš standarde u životu, da razmisliš koje te vrijednosti pokreću, da prepoznaš pravo lice ljudi kojima si okružen i da shvatiš da je život put u kojem nema neke čudesne prečice. Jednom kada narasteš i kada iza sebe ostaviš mnoge stvari koje te nisu vrijede shvatit ćeš da pravih problema zapravo i nema, i da su sve to zapravo samo stvari iz kojih izvlačiš one dragocjene pouke i poruke za život.  

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

33 − 31 =

Back to top button
Close
Close