Osobni razvoj

Kad shvatiš da se nitko nije dužan pobrinuti za tvoj život započinje tvoj novi život!

Dođe vrijeme kada shvatiš da se nitko nije dužan pobrinuti za tvoj život, ni roditelji, ni prijatelji, ni bračni partner, ni poslovođa, ni država.

Gledaš natrag i pitaš se u kakvom si lažnom uvjerenju i suludim očekivanjima cijelo vrijeme živio. Shvatiš koliko si vremena izgubio čekajući da ti netko postavi cilj i pokaže put, a trebao si samo zaviriti u sebe. Shvatiš si da su svi razlozi zbog kojih si dosada živio toliko tanki i površni i da nemaju moć dati ti neko ohrabrenje u teškim trenucima i prave odgovore.

Dođe vrijeme kada shvatiš da se nitko nije dužan pobrinuti za tvoj život i odjednom se osjetiš sam u areni svojih misli. Gledaš tada sve rane koje su ti drugi zadali i sve ti biva jasno, nitko nije bio dužan da podupire tvoju sreću i gradi tvoj uspjeh, ali kukanje ti sada ne pomaže. Od koga si sve to vrijeme očekivao da bude hrabar umjesto tebe, da bude odgovoran na tvome mjestu, da se pokaže čovjek tamo gdje ti to trebaš učiniti?

Kad shvatiš da se nitko nije dužan pobrinuti za tvoj život započinje tvoj novi život.  Postaješ svjestan da sve snage trebaš pronaći u sebi, da sve talente sam moraš iskopati, da vrijeme koje je pred tobom moraš duboko cijeniti jer ti ga nitko neće vratiti. Shvatiš da ukoliko nemaš poštovanja prema sebi neće ti ga nitko dati, lutat ćeš od jedne do druge osobe tražeći mrvice pažnje i bit ćeš sretan ako ti je netko dade.

Što prije shvatiš da se nitko nije dužan pobrinuti za tvoj život prije će za tebe započeti avantura života, stavit ćeš srce u službu svojih snova, bolje odrediti glavne i sporedne likove u priči svog života i znat ćeš kako se prema kome postaviti. Ono najbolje što nosiš u sebi neće ostati potisnuto već posviješteno i življeno. Promatraj tada svoj život kako se mijenja i preobražava, kako postaješ ono što si oduvijek želio. Daj sebi vremena da zablistaš, da osjetiš sreću i kažeš kako je život ponovno lijep.

Mario Žuvela

Tags

Related Articles

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

+ 72 = 79

Back to top button
Close
Close